راه اندازي و روش به كارگيري بوستر پمپ ها , طريقه راه اندازي و نحوه استفاده از بوستر پمپ ها , نگهداري و تعميرات بوستر پمپ به بهترين شكل | صنعت فا : اگر بخواهبم كه به معني لغوي كلمه بوستر پمپ (Booster pump) اشاره كنيم اين كلمه در لغت به معناي پمپ تقويت كننده است و دستگاهي كه باعث افزايش فشار در پمپ مي شود. علاوه بر اين موارد از بوسترپمپ در ﻳﻚ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﭘﻤﭙﺎژ ﺑﺮاي ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻓﺸﺎر ﻛﻨﺘﺮل ﺷﺪه آب اﺳﺘﻔﺎده مي شود .
ليست قيمت و انواع برند پمپ آبرساني در صنعت فا : پمپ آب
نحوه راه اندازي بوستر پمپ ها
اين سيستم قادر است تا به بهترين نحو ممكن براي بهينه سازي فشار بالاي آب را براي بهره وري پاك كننده تامين كند. اين سيستم به نحوي نيست كه خود به خودد شروع به كار كند بلكه زماني شروع به كار مي كند كه پمپ تصفيه كننده مخزن روشن شود. نكته مهم اين كه بسيار ممكن است كه بدون پمپ تصفيه كننده راه اندازي بوستر پمپ آسيب جدي را به بوستر پمپ وارد كند. يكي از مهم ترين علت هاي خروج بوستر پمپ از گارانتي استارت و راه اندازي هاي نابجا است كه باعث خروج بوستر پمپ از گارانتي مي شود. در اين مبحث ما براي آشنايي بيشتر شما درباره نحوه راه اندازي صحيح اين بوستر پمپ ها اطلاعاتي را در اختيار تان قرار خواهيم داد.
اجزاي تشكيل دهنده ي بوستر پمپ
- پمپ شير يك طرفه پرشرسوئيچ
- الكترو موتور صافي مائو متر
- شاسي مادر يا اصلي لرزه گير اتصالات تبدلي
- شاسي فرعي تابلوي برق كنترل اتصالات كوپلي
- كلكتور مكش و دهش مخزن ديا فراگمي مغزي ،پيچ و مهره ،ماسوره
- شير قطع و وصل سنسور فشار كابل هاي ارتباطي
- ممكن است كه در بسياري از بوستر پمپ ها اين اجزا تغيير كند.
نصب و مونتاژ بوستر پمپ
همان طور كه در جدول بالا اشاره كرديم مهم ترين قطعات بوستر پمپ ها شامل :
الكترو پمپ و شاسي و شير آلات و كلكتور مكش و دهش ، تابلوي برق و منبع ديافراگمي مي باشند.
براي نصب و راه اندازي بوستر پمپ ها بهتر است تا به نكات زير توجه كنيد اين نكات عبارتند از :
- يك تكنسين ماهر بايد براي نصب بوستر پمپ وارد عمل شود و اين تكنسين ماهر حتما كه بايد در زمينه ي نصب وپشتيباني بوستر پمپ مهارت لازم را داشته باشد.
- با توجه به وزن بوستر پمپ ها و جهت استقرار شاسي مادر بوستر پمپ به فونداسيون مناسب نياز است. استفاده از لاستيك هاي سراسري زير شاسي مادر جهت عدم انتقال ارتعاشات دستگاه بوستر پمپ به فونداسيون توصيه مي شود.
- نصب بوستر پمپ حتما بايد در يك فضاي بسته و دور از تغييرات محيطي شديد نصب گردد.
- بهتر است تا براي دسترسي سريع به شير فلكه هاي بوستر پمپ و تابلو برق بوستر پمپ اين شير ها بايد در دسترس باشد.
- بايد كه مجموع فشار ورودي دستگاه و فشار توليدي از فشار مجاز قابل تحمل اجزا بيشتر نباشد.و اين فشار با PN نرمال اجزاي دستگاه مطابق باشد.
- جهت تعميرات و امكان تعويض قطعات بهتر است تا در اطراف بوستر پمپ فضاي كافي فراهم آيد.
- بايد مراقب بود تا به هيچ عنوان در حمل بوستر پمپ يا الكترو پمپ هيچگونه ضربه يا شوكي بر آنها وارد نيايد چون كه سيل مكانيكي و قطعات ديگر بوستر پمپ بسيار آسيب پذير هستند.
- درست بر روي فونداسيون شاسي مادر است كه بوستر پمپ به صورت محكم متصل شده و از طريق اتصال پيچ كردن در فونداسيون (Roll Bolt) نصب مي شود.
- بهتر است تا نهايت دقت را در بوستر پمپ هايي كه صافي يا لرزه گير به صورت مجزا جهت نصب بر روي كلكتور مكش و دهش فرستاده دقت فرماييد و بهتر است تا نسبت به نصب آن ها حتما اقدام نماييد.
- حتما بايد در بوستر پمپ هاي دور ثابت و دور متغير منبع ديافراگمي نصب شود. بايد كه نزديك ترين محل به بوستر پمپ را براي نصب محل نصب منبع انتخاب كرد و به هيچ وجه بين منبع و بوستر پمپ فاصله نداد.
- بهتر است تا از طريق شيلنگ هاي فشار قوي يا لوله كشي مناسب منبع ديافراگمي را به زير كلكتور دهش وصل كنيد . و نكته مهم كه بايد آن را رعايت كنيد اين است كه شير فلكه ي جداكننده ، سه راهي و شير تخليه در تركيب اتصال منبع به بوستر پمپ به كار گرفته شود و تا زماني كه نياز به تست هواي داخل منبع مي باشد، مي توان از سيستم بوستر پمپ منبع را از طريق شير فلكه جدا كرد و نسبت به تخليه ي آب داخل منبع و سنجش فشار باد منبع اقدام نمود.
- يكي از جدي ترين آسيب هايي كه ممكن است به وجود بيايد اين است كه از آن جايي كه سنسور فشار يك قطعه بسيار حساس است از همين رو هم بستن ان به صورت غير اصولي و سفت كردن آن روي بوشن باعث آسيب جدي به آن مي شود.
- معمولاً از طرف شركت بسياري از اتصالات صورت گرفته مثل تابلوي برق و فرمان روي شاسي مادر بوستر پمپ و كابل كشي مناسب بين الكترو موتور و تابلو كه انجام گرفته است اما در صورتي كه تابلو به صورت ايستاده باشد و يا اگر شما مي خواهيد كه تابلوي كوچك را بر روي ديوار نصب كنيد ، بهتر است كه آن را در محل مناسبي قرار دهيد.
- بهتر است تا در سيستم هاي دور ثابت مانومتر، پرشر سوئيچ و در سيستم هاي دور متغير سنسور فشار را در روي كلكتور دهش بر روي بوشن هاي تعبيه شده نصب كنيد. از آن جايي كه سنسور فشار يكي از قطعه هاي بسيار حساس است و اين زماني كه به صورت غير اصولي بر روي بوشن نصب شود باعث صدمه ديدن جدي به آن مي شود.
- حتما بايد دقيقاً و طبق نقشه ترمينال تابلو سيم هاي الكترو موتور ها ، سنسور، پرشرسوئيچ وكنترل سطح را نصب كرد. وروردي يا خروجي در ترمينال هاي تابلو برق ۲۲۰ ولت و يا ۲۴۰ ولت مي باشند. در نتيجه اتصال نادرست باعث آسيب ديدن دستگاه ها ( خصوصاً بوستر پمپ ) مي شود.
- بهتر است تا در صورت نصب تابلو بر روي ديوار يا نصب آن از كابل هاي معتبر را با سايز استاندارد از داخل سيني و يا با استفاده از سيم خرطومي لاستيكي بين الكترو موتور ها و تابلوي برق به صورت ايستاده ، نصب نماييد. از يك سيم چهار رشته در راه اندازي تك ضرب و از دو سيم ۴ رشته راه اندازي ستاره – مثلث استفاده مي گردد.
- در سيستم هاي دور متغير سنسور فشار نصب مي گردند. از ترمينال ۱ و ۲ سنسور به ترمينال هاي مربوطه متصل مي گردند. جا به جايي در اتصال ترمينال ها به علت مثبت و منفي بودن سيم ها در سنسور باعث عدم كاركرد دستگاه مي گردد.
- پس از نصب بوستر پمپ ، به منبع ذخيره كلكتور مكش بوستر پمپ متصل مي گردد. پمپ هاي سانتري فيوژ لازم به ذكر است كه داراي مكش منفي بسيار كمي هستند. بهتر است براي نصب بوستر پمپ محل مناسبي را به گونه اي انتخاب كرد كه آب منبع ذخيره بر پمپ ها سوار باشند.
۱۹/ دو دستگاه پرشر سوئيچ روي كلكتور دهش در بوستر پمپ هاي دور ثابت نصب مي شود كه آن ها جهت تعيين حداقل و حداكثر فشار بوستر پمپ به كار گرفته مي شوند. در پرشر سوئيچ هاي ديگر دو گيج ( gage) وجود دارد. گيج اصلي و ديگر كه نشان دهنده ي ميزان اختلاف فشار است.
بازدید: