فهرست مطالب [نمايش فهرست]
فيبرم رحمي و حاملگي , نكاتي در رابطه با فيبروم رحم در دوران بارداري و اينكه آيا زناني كه داراي بيماري فيبروم هستند مي توانند باردار شوند يا نه :
آيا خانمي كه فيبروم رحمي دارد، مي تواند حامله شود ؟
همان طور كه درباره اين بيماري گفتيم ؛ بيماري فيبروم رحم يكي از مشكلات و بيماري هاي شايع در بيشتر زنان محسوب مي گردد؛ كه رحم فرد در اين بيماري مكان اصلي شيوع اين بيماري است. در جواب اين كه آيا خانمي كه فيبروم دارد مي تواند باردار شود يا نه مي توان گفت كه بله اين امكان وجود دارد اما نكته بسيار مهم اين است كه اين مورد در ابتدا به تعداد و محل فيبروم هاي رحم بيمار بستگي دارد. در اقدام به بارداري بهتر است كه اگر تعداد فيبروم هاي رحم فرد بسيار زياد و سايز رحم از حد نرمال خارج شده باشد يا اندازه ي فيبروم ها بسيار بزرگ باشد، اولين و بهترين كار قبل از انجام حاملگي انجام مشاوره ي پيش از بارداري است كه در صورت تشخيص فيبروم ، براي بارداري فرد ابتدا درمان به صورت جراحي انجام مي شود و بعد از جراحي در يك فاصله ي زماني مشخص پس از آن فرد مي تواند كه اقدام به بارداري كند.
گفتيم كه بيماري با روش جراحي مي تواند كه اين عارضه را رفع كند كه جراحي روش ديگر درمان فيبروم ها ، است. انجام جراحي معمولا شامل جراحي هاي مختلفي است. بستن عروق رحمي با لاپاراسكپي كه اين روش معمولا يك روش جديد است كه در اين جراحي معمولا بدون انجام برش و فقط از طريق سوراخ هاي كوچك نيم و يا يك سانتي متري اقدام به وارد كردن دوربين و وسايل جراحي ميگردد كه اين جراحي ها با نام جراحي كوچك تر براي درمان شناخته مي شوند كه در اين جراحي با سوزاندن مركز فيبروم هاي كوچك با ليزر يا جريان الكتريكي و آنژيوگرافي شريان ران براي فرستادن مواد انسدادي به شريان رحمي باعث ضعيف شدن خون رساني به رحم و پسرفت فيبروم مي شود. از جراحي باز و يا لاپاراسكپي هم معمولا براي كاهش خون رساني به رحم و جراحي هاي قطعي كه شامل خارج كردن توده فيبرومي است صورت مي گيرد.
بيشتر بدانيد : فيبروم رحم
فيبروم ها درحاملگي چه عوارضي را براي فرد ايجاد مي كنند ؟
همان طور كه در قسمت قبل درباره اين بيماري گفتيم، بسياري از بانوان ممكن است كه در سنين باروري به عوارضي مثل فيبروم رحمي مبتلا شوند كه بايد بگوييم كه فيبروم رحمي از علت هي شايع براي نازايي فرد نيست و فقط ممكن است كه در ده درصد موارد سبب نازايي شود، بزرگ شدن فيبروم ممكن است كه در بيشتر خانم هاي بارداري صورت بگيرد كه با وجود فيبروم در رحم حامله شوند و تغييرات هورموني در اين دوران ممكن است كه فيبروم هايش بزرگ تر شوند.
اما رشد فيبروم معمولا در مادر بارداري كه فيبروم كوچكي دارد تغييري نمي كند، اين افراد معمولا بارداري كم خطر تري را خواهند داشت. در بيشتر مواقع هم حتي مادر بارداري كه فيبروم بزرگي دارد نيز امكان اين كه خطر كمتري پيش بيايد هست، مهم ترين چيزي كه مي تواند مسئله ساز باشد محل قرارگيري فيبروم است. افزايش خطر سقط جنين ، محدوديت رشد جنين در رحم ، زايمان زودرس ، وضعيت نامناسب جنين در رحم ، خونريزي شديد پس از زايمان يا حتي هيستركتومي ( خارج ساختن رحم ) معمولا بر اساس محل و اندازهي فيبروم وجود دارد.
در بيشتر اوقات در اين حالت ممكن است كه در اين دوران در داخل فيبروم ها ، خونريزي ايجاد شود كه درد شديد شكم به صورت حاد و ناگهاني و تب بالا از شايع ترين علل آن خواهد بود كه اين مورد در بسياري از موارد اين علائم با شكم حاد جراحي يا آپانديست يا كيست پاره شده ي تخمدان اشتباه شده و در صورتي كه دقت نشود و تشخيص صحيح صورت نگيرد ممكن است باعث انجام جراحي غير ضروري در دوران بارداري مي شود كه عوارض فراواني از جمله زايمان زودرس به دنبال خواهد داشت. در صورتي كه در داخل فيبروم در بارداري، خونريزي صورت بگيرد لازم است كه بيمار سريعا در بيمارستان بستري شود تا زمان كنترل خود به خودي علايم و قطع درد.
مطالعه كنيد : سوالات مهم در رابطه با فيبروم رحم
با مسكن و تب بر تحت نظر قرار بگيرد. در بيشتر مواقع هم فرد نياز به جراحي ندارد. تنها علت سقط جنين در سه ماه اول يا دوم بارداري بروز فيبروم هاي متعدد زير مخاطي هستند كه در داخل لايه ي داخلي رحم به شكل برجسته هستند. وجود همين فيبروم ها هستند كه در بيشتر اوقات باعث سقط هاي مكرر جنين ( بيش از سه سقط در سابقه بيمار ) مي شوند كه در اين صورت جهت پيش گيري از سقط ضروري درمان جراحي و برداشت فيبروم ها قبل از اقدام به بارداري بايد انجام بگيرد. در بيشتر مواقع يكي از علت هاي زايمان زود رس در بيمار هم ممكن است كه به خاطر فيبروم هاي زير مخاطي كه به علت كم كردن فضاي داخلي رحم مي شود صورت مي گيرد و معمولا باعث ايجاد زايمان زودرس در بارداري شوند.
در قسمت تحتاني و نزديكي دهانه ي رحم وجود فيبروم هاي بزرگ ممكن است كه در ماه آخر بارداري و در هنگام زايمان طبيعي ، يكي از از علت هاي انجام ضروري سزارين شود و آن هم به اين علت كه در اثر بزرگ تر شدن فيبروم كه باعث عدم پيشرفت زايمان مي شود ممكن است كه به صورت مانع در راه خروجي جنين عمل كند كه در اين هنگام براي خارج كردن نوزاد انجام عمل سزارين بسيار ضروري است.