نيلينگ , قيمت و هزينه نيلينگ , نيلينگ ساختمان : نيلينگ يا ميخ كوبي يكي از روش هاي است كه توسط مهندسين استراليايي به وجود آمد كه براي پايدار سازي جدار تونل ها در دهه ۶۰ ميلادي استفاده شد.در اين روش بدين صورت است كه ابتدا ديواره ها گلاژ مي گردند. بعد از آن به واسطه ميخ هاي پنجاه سانتي متري شبكه هاي مش هاي فولادي نصب مي گردند و سپس روي آن ها حدود ده تا پانزده سانتي متر بتن ريخته مي شود.در مرحله ي بعد حفاري گمانه ها و جايگذاري ميلگرد يا كابل ها صورت مي گيرد و سپس تزريق گمانه با دوغاب سيمان انجام مي شود بعد از اينكه دوغاب گيرش لازم را گرفت هد نيل ها بسته مي گردند.
بدين صورت به واسطه مش و شات ، نيروي رانش خاك به هدنيل ها داده مي شود و به واسطه نيل ها اين نيرو به توده ي خاك انتقال داده مي شود مانند اينكه به واسطه سيستم نيلينگ ، رانش خاك به خود خاك مهار مي گردد. ميخ كوبي يا همان نيلينگ بعد از آن به واسطه فرانسوي ها و مهندسين آلماني براي پايداري كوله پل ها و ترانشه ها گالري تونل ها استفاده گرديد.
بعد از آن استفاده مختلف و گسترده ي از نيلينگ در طرح هاي عمراني مانند ترانشههاي خط آهن و بزرگ راه ها ، ساخت و سازه هاي گودبرداري شده و … شد.فلسفه اصلي روش نيلينگ بر پايه پايدار سازي گوه لغزش به وسيله نيل ها استوار مي باشد.
قيمت و هزينه نيلينگ
نيلينگ ساختمان كه با نام ميخ كوبي در خاك نيز شناخته مي شود به فرآيندي كه تسليح انفعالي زمين با نصب نزديك به يكديگر ميلگردهاي فولادي گفته مي شود كه متعاقبا در دوغاب دفن مي گردند(نيلينگ ديواره ها به معني تسليح بر جاي خاك موجود با نصب است) . در روش نيلينگ بدين صورت است كه همزمان با گودبرداري تحكيم ديواره به شكل مرحله ي از بالا به پايين شكل مي گيرد.از اين روش مي توان در گودبرداري در مواد خاك گونه نيز استفاده كرد.
منظور از نيل ميلگردهاي افقي با زاويه ده تا بيست درجه نسبت به افق نصب شده اند كه اساسا در برابر تنش هاي كششي مي باشند. براي تثبيت ديواره خاكي شيب هاي طبيعي و گودها از نيلينگ استفاده مي گردد.
عوامل زيادي هستند كه مي توانند در تعيين قيمت نيلينگ موثر باشند ولي تراكم ميلگرد و نوع آن از جمله اساسي ترين آنها مي باشد. با توجه به شرايط كاري و همچنين آب هوا قيمت نيلينگ ها متغيير هستند. در هر صورت بايد بدانيد كه قيمت زيادتر دليل بر فني بودن بيشتر نيست و بايد با آناليز طراحي نيلينگ قيمت دقيق را برآورد كرد.
پايدار سازي گودهاي شهري به واسطه نيلينگ
۱)با طراحي هاي اقتصادي و دقيق براي صرفه جويي نمودن در هزينه ها و كم كردن زمان
۲)طراحي و اجرا به واسطه گروهي از بهترين تكنسين ها و با تجربه ترين مهندسان
۳)ستون كشي و تراكم ارتعاشي و انكراژ
۴)پايدار سازي و محكم سازي ديواره هاي مرتفع سنگي و خاكي براي گودبرداري هاي مطمئن و عميق به روش ميخ كوبي
۵) تحكيم و بهسازي زمين و پايدار سازي و بهسازي زمين،ميكروپايل ، استفاده از ميكروپايل براي كنترل نشست ساختمان ها ، در جهت كنترل روان گرايي بستر ساختمان ها ، كاربرد ميكروپايل براي بالابردن ظرفيت باربري خاك هاي متفاوت ، در جهت پيشگيري از بالا رفتن نشست ساختمان هاي موجود در حفاري و تزريق.
روش نيلينگ ساختمان چه مزيت هاي دارد؟
– گودبرداري و پايداري سازي به صورت همزمان صورت مي گيرد
– امكان تقويت نمودن طرح در زمان اجرا محيا است
– در فضاي محدود ، امكان اجرا وجود دارد
– از ميان فضاي موجود در مرحله هاي بعدي عمليات ساختماني ، حداكثر بهره وري صورت مي گيرد.
روش نيلينگ چه معايبي داشته است
– در اين روش نياز است كه از همسايگان رضايت گرفته شود.
– ماشين الات سبب ايجاد آلودگي صوتي مي شوند.
روش نيلينگ چه خصوصيت هاي داشته است
بدون اينكه مزاحمتي در مرحله هاي بعدي عمليات عمراني باشد مي تواند پايداري را تامين كند. البته يكي از مزيت هاي كه براي روش نيلينگ ساختمان مطرح است امكان اجراي پايدارسازي همزمان با عمليات خاكي است. افزون بر اين ها به علت اينكه سطح بتني بر روي خاك ترانشه ها ايجاد مي شود از ريزش هاي موضعي و هوازدگي جلوگيري خواهد شد.
خوشبختانه سرمايه گذاران زيادي هستند كه از روش پايدار سازي استقبال خوبي داشته اند و همين موضوع سبب شده تا اين روش در بين پيمانكاران ، تامين كنندگان مصالح ، شركت هاي مشاور و … به عنوان يك روش نهاديته شود و در عرصه بين المللي نيز شاهد ركوردهاي بي نظيري از نظر ابعاد و عمق باشيم.